Jak zrobić rybę zapiekaną z pieczarkami i serem?
W tym wpisie dowiesz się jak przyrządzić smaczną potrawę jaką jest ryba zapiekana z pieczarkami i serem. Jej odpowiednie przygotowani sprawi, że będzie bardzo smaczna i pożywna.
Jakie składniki wykorzystać do przygotowania ryby zapiekanej z pieczarkami i serem?
Przygotuj dwa filety rybne. Może to być filet z pangi. Następnie potrzebne jest 20 dekagramów smacznych pieczarek. Nie zapomnij ich wcześniej umyć. Dalej weź od dwóch do trzech ząbków czosnku. Potrzebna jest będzie jedna duża cebula, jedna łyżka masła i dwie łyżki śmietany (18-to procentowa, inne nie wchodzą z grę). Przyda się także sok z cytryny i tarty żółty ser. Na koniec trzeba jeszcze mieć pod ręką sól, pieprz, słodką mieloną paprykę oraz curry.
Rybia zapiekana z pieczarkami i serem. Sposób przygotowania ryby zapiekanej z pieczarkami i serem
Wysmaruj żaroodporne naczynie masłem. Ułóż w nim oprószone i posolone pieprzem filety rybne. W dalszej kolejności trzeba koniecznie skropić je sokiem z cytryny i posypać curry oraz dosypać zmiażdżonego czosnku. Gdy już to wszystko zrobisz, wstawić tak przyrządzaną potrawę do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Obrane i pokrojone pieczarki podsmaż na maśle razem z pokrojona cebulą. Wszystko wymaga doprawienia solą i pieprzem. Żeby polepszyć smak, dodaj na koniec śmietanę. Gdy filety będą upieczone, rozprowadź na nich gotowy sos pieczarkowy i posyp papryką oraz serem. Wszystko znów wstaw do piekarnika.
Tak przyrządzona ryba zapiekana z pieczarkami i serem będzie bardzo smaczna i pożywna. Z mojej strony wypada powiedzieć Tobie: „Smacznego!”.
Najnowsze komentarze